O nama

Centar za obrazovanje „Kefalo“ otvoren je kao prva škola SuanPan mentalne aritmetike u Novom Sadu 2015. godine, a izrastao je u pravu akademiju znanja sa mnoštvom različitih programa za sve uzraste i zavidnim brojem zadovoljnih polaznika, ne samo iz Novog Sada i okoline, već i iz susednih država.

Danas u vremenu u kom je izazov biti roditelj, ali je i izazov biti dete, potreban nam je neko na koga se možemo osloniti u ispunjavanju zadataka i obaveza koji se pred nas svakodnevno postavljaju. Zato je „Kefalo“ tu! Kroz kreativan, ali ozbiljan pristup svakom detetu,

mi budimo sve potencijale dečijeg uma i pomažemo im da otkriju pravog sebe, usmeravajući ih ka pravim životnim vrednostima i učeći ih da se snalaze u različitim izazovnim situacijama.

Za naše najmlađe đake (deca 4-5 godina) osmislili smo kreativne radionice „Kefalo mini“ i „Put oko sveta“ kroz koje razvijamo finu motoriku, socijalnu i emotivnu zrelost i otkrivamo svet oko sebe. Centar za obrazovanje „Kefalo“ licenciran je od strane ovlašćenog centra PRO MENS iz Niša za primenu programa SuanPan mentalne aritmetike, i jedina je škola u Novom Sadu koja primenjuje ovaj program kroz koji se unapređuju intelektualne veštine kod dece 5 – 14 godina. Predškolce pripremamo za polazak u prvi razred opismenjavajući ih, a školarcima pomažemo u savladavanju školskog gradiva u našem „Kefalo boravku”. Za starije uzraste tu su i kursevi logike, programiranja i brzog čitanja.

Mi verujemo da susret mladog čoveka sa dobrom školom i dobrim nastavnicima i učiteljima može trajno promeniti njegov život, i drago nam je da učestvujemo u odrastanju vaše dece!

Naš tim čine profesori razredne i predmetne nastave sa velikim praktičnim iskustvom u obrazovnom radu sa decom i odraslima, ali ono što posebno naglašavamo jeste naša velika ljubav prema svom poslu, entuzijazam i prepoznatljiv osmeh kojim dočekujemo svakog ko kroči u naš centar!

Zato dobro došli nam u „Kefalo“!