Niste se još  ni osvestili od kratkog odmora i povratka na posao, a nova školska godina vam kuca na vrata. Pored svih obaveza treba se pobrinuti da dete što lakše pređe iz letnje opuštenosti u radnu rutinu školskih dana. Pokušajte da organizovano dočekate taj period, pripremite se za sve aktivnosti koje vas čekaju i tako se rešite bespotrebnog stresa.

Uz malo planiranja i kompromisa, septembar vam može biti jednako lep kao i odmor koji je iza vas. Priprema za školu treba da prate pozitivno emocionalno stanje deteta, jer će škola vrlo brzo postati čitav njegov svet, koji se ne sastoji samo od lekcije  i ocene. 

Razgovarajte o vanškolskim aktivnostima, druženjima s drugarima iz razreda i uspesima koji su pred detetom. Osećaj optimizma i poleta, sanjarenja o uspesima u školi, daće detetu motivaciju i osećaj da početak škole uopšte nije tako loše doba godine. Fokusirajte se na sadašnjost, ne opterećujte dete nepotrebnim planovima za budućnost.

Ukoliko imate predškolca i još niste počeli s pripremama, svakako bismo Vam preporučili kurs SuanPan mentalne aritmetike, jer nam se u praksi pokazalo da upravo predškolci postižu najbolje rezultate. Pored benefita samog programa, oni se nauče radnim navikama, strpljenju na času i ponašanju u školi.

Tekst napisala: Dragana Simeunović
master profesor srpskog jezika i književnosti
i predavač SuanPan mentalne aritmetike

Za učiteljicu Draganu roditelji dece koja pohađaju programe Centra za obrazovanje Kefalo kažu da je sjajna,
požrtvovana mlada žena, prepuna znanja i entuzijazma. Zato smo presrećni što je baš takva osoba
deo Kefalo porodice već nekoliko godina! Dođite u naš centar da se upoznate sa svim našim učiteljicama,
sigurni smo da ćete i vi i vaša deca biti oduđevljeni!

 

Leave a Reply