S ponosom možemo istaći da je SuanPan mentalna aritmetika sad već postala pravi pravcati brend koji je osvojio ceo Balkan, a i dalje se širi! Obrazovno-razvojni centar Pro-mens iz Niša, koji je nosilac SuanPan franšize, proslavio je svoj četvrti rođendan, a naš centar Kefalo narednog meseca slavi drugi. Zajedno sa još 40 drugih centara širom Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, svi sa istom idejom, istim ciljem i misijom grabimo hrabro napred, učimo, rastemo, razvijamo se… napredujemo! Naša porodica sad već broji preko 150 izvrsnih predavača, velikih stručnjaka u svetu obrazovanja, diplomiranih profesora razredne i predmetne nastave, vaspitača, pedagoga, psihologa, defektologa – stručan i pouzdan kadar koji može s pravom ozbiljnošću da iznese jedan ovako veliki, važan i jedinstven obrazovno-razvojni program. Ponosni smo i na brojku od 3000 dece koja su završila kurs SuanPan mentalne aritmetike i za koju se slobodno može reći da su sada pravi mali genijalci, a tek ih čeka svetla budućnost!

U cilju merenja rezultata i provere kvaliteta programa, centar Pro-mens je sproveo jedno istraživanje u kom su učestvovala deca predškolskog uzrasta iz različitih predškolskih ustanova u Nišu. Istraživanje je pokazalo da su kod dece koja su prošla kroz SuanPan program pažnja i koncentracija poboljšane čak 86%! Pored toga, ova deca su pokazala znatno bolje rezultate na testiranju za upis u školu, imaju mnogo jače samopouzdanje u odnosu na svoje vršnjake, stekla su radne navike, naučila da se socijalizuju i da se ponašaju u grupi, a da ne pominjemo trajnost stečenih informacija i razvoj sinaptičkih veza u mozgu!

Da je SuanPan mentalna aritmetika zaista kvalitetan program potvrdili su i Ministarstvo prosvete Republike Srbije, Ministartvo prosvjete Crne Gore, kao i Privredna komora Srbije koji su zvanično podržali ovaj brend. Mi posedujemo i sertifikat o kvalitetu programa, a SuanPan brend će predstavljati našu zemlju na najvećem svetskom sajmu franšizinga u Parizu u martu ove godine.

Onda nije ni čudo što kažemo da je SuanPan mentalna aritmetika obrazovanje za čitav život! Um caruje!

Kristina Nosović
profesor srpskog jezika i književnosti
i licencirani predavač SuanPan mentalne aritmetike

Leave a Reply