Novi Sad, Vršačka 45

Zanimljive igrice u zatvorenom prostoru

Kako vremenske prilike ne dozvoljavaju klincima da se zabave u dvorištima i igralištima, podsećamo Vas na igre koje bi mogle da se igraju u kući i koje su nekada ispunjavale naše dečje dane. Kada je potrebno duže vremena provesti u kući, dete se unervozi i postane nemirno. Izbegnite ovaj scenario tako što ćete unapred pripremiti jednostavne, a zabavne ideje za igru. Predlažemo vam interesantne igre koje će okupiti sve članove porodice koji su spremni da se druže i zabave.

  • Ako imate šarene loptice u kući, iskoristite ih za igru tako što ćete detetu dati zadatak da ih ubacuje u posude ili korpe koje su obeležene odgovarajućom bojom. Što brže, to bolje!
  • Ubacite nekoliko sitnica u providnu posudu sa poklopcem ili u plastičnu flašicu i napunite je pirinčem. Zadatak deteta je da ugleda igračkice mućkanjem.
  • Kolaž razvija kreativnost, ali i finu motoriku dok dete secka različite slike po novinama i časopisima.
  • Igrajte se zanimljive geografije. Napišite kategorije – grad, država, planina, a možete biti i inovativni, pa dodati i neke nove: slatkiš, bend, jelo.
  • Sakrijte neku igračku, kao nagradu za mališana, a onda mu recite da je pronađe. Uzvikujte „toplo” kada joj se približi i „hladno” kada je daleko od nje. Ova igra je dobar način da dete nauči da prati instrukcije.
  • Ako vam je potrebna mirnija aktivnost, možete praviti kosu likovima od papirnih tanjira.

Igrajte se sa svojom decom jer je to najbolji lek protiv starosti, dosade i ružnih misli!
Za informacije o KEFALO PRODUŽENOM BORAVKU kliknite OVDE
Kefalo programe pogledajte OVDE
Program SuanPan mentalne aritmetike pogledajte OVDE